logo

logo

Havfruenenytt

"Ta roret kjerring" Kurs for damer

OBS!  Alle MAMMAER (og andre)
rs-logo-main
Ta roret, kjerring - Praktisk båtkurs i Kristiansand

"Ta roret, kjerring" er kurset for kvinner som ønsker praktisk opplæring i båtkjøring. Å ta roret gir mestringsfølelse, sikkerhet og økt båtglede. Meld deg på nå!

Syvende stiller med instruktører, Gunn og Monika tar seg av teoridelen. De er begge medlemmer i Syvende's "jentepatrulje" Havfruene, som er for alle jenter / damer / kjerringer fra roveralder (videregående skole) og oppover (ingen øvre alder) som ønsker å oppleve både båtliv og annet friluftsliv i et flott miljø.

For mer info om kurset (ANBEFALES!!):
http://www.redningsselskapet.no/kurs/ta-roret-kj%C3%A6rring-praktisk-b%C3%A5tkurs-i-oslo%2821%29
I motsetning til det som står i denne linke, er det også kurs lørdag 25. april i ARENDAL (for dem det ikke passer for den 18.)

Havfruene "svømmer" til Grimstad

Havruene jobber med å ta båtsmannsmerket, som krever god kjennskap til flere håndtverk ombord.
I den forbindelse vil de de kommende ukene ha sine møter i Grimstad, hvor de får hjelp ombord på skonnerten Solrik til å lære seg wirespleis. De får også med seg ekspertise fra Bredalsholmen og fullriggeren Sørlandet.

Skonnerten Solrik: http://www.ss-solrik.no/framesetMain.html

Båtsmannsmerket: http://www.speiderbasen.no/vis/?id=1404
PS: det er en feil i kravene på speiderbasen, du må ha matrosmerket som første pungt.

Havfruene gjør kjempejobb

Havfruene gjør i vinter en kjempejobb med Gydas rigg. Alle rundholt er tatt ned, blir pusset og skrapet etter alle kunstens regler, og har nå begynt å få sine første lag med olje. Dette har ikke vært gjort skikkelig på mange år, da masten stort sett bare har blitt flikket på uten å tas ned. Denne vinteren er masten tatt ned, og får skikkelig oppdatering samtidig som bom og gaffel får samme behandling.
Samtidig produseres nye luseplattinger, noe som ikke er gjort siden 2006. Luseplattinger er de "tingene" man kan se er viklet tett rundt de aktre vantene, i 3 høyder. Disse er der for å hindre at storseilet blir skamfilt mot vantet når man seiler lens, og seilet presses mot vantet. Dette er et tiltak som forlenger seilets levetid med mange år, men er ett svært langtekkelig arbeide da det skal knytes mange tusen knuter.

1924902 10202884689415602 457904959 n
Gjengen i full gang

Les mer …

Havfruene har møte 25/09.

Havfruene onsdag kl. 19.30 i Ternevig:
Gyda's Rigg samt knuter
Ta med noe varmt å drikke , vi har med speiderkvelds