logo

logo

Roverlaget

Laget er rovernes enhet. Roverlaget består av medlemmer fra 16 år og oppover som er tatt opp som rover. Laget kan også ha aspiranter som er fra 15 år. Laget er en selvstendig enhet som driver seg selv og velger sine egne ledere.

Roverlaget ledes av en lagleder (og en assistent) som er valgt blant roverlagts egne medlemmer. Rovere har ikke voksne ledere til å styre og stelle for seg, men roverlaget har flere ”guruer” til å hjelpe seg i visse sammenhenger.

Roverne i Syvende har sitt "hi" i sjøhuset i Terneviga.

De aller fleste aktive rovere er også speiderledere. Som rover i 16-20 årene bør man kanskje ikke å ha hele hovedansvaret for hele troppen eller flokken. Dette er jo en tid hvor mange er utsatt for skolepress, samtidig som man ønsker å ha tid til venner og andre aktiviteter med jevnaldrende. I tillegg krever jo selve roverprogrammet sitt, og det bør du få tid til å holde på med.. I syvende er roverne med som hjelpeledere i troppen når de ikke driver med rovering.

Noen av roverne i syvende er og medlem av Rovernes beredskapsgruppe i Kristiansand

 

Slik ser enhetsmerke for roverlaget ut

rover
Enhetsmerket symboliserer speiderveien som leder oss til oppdagelse av nye områder.

I roverlaget åpner terrenget seg og vi kan se at verden ligger foran oss. Da gjelder det å ha kompasset klart slik at vi kan stake ut vår egen kurs, og ikke la oss lede inn på blindveier. Med et stødig blikk på horisonten følger vi den kursen vi setter for oss selv, enten vi må bestige de høyeste fjell eller krysse de største hav på vår søken etter nye oppdaglser og lærdom.

 

Roverne har møte i Ternevika på torsdager fra kl. 1700

 

Mentor:                                          Roverleder:

           ScreenHunter 02 Jun. 05 12.27               Julie Fennefoss Johnsgård

            Jarle Hansen                          Julie F. Johnsgaard

 


 

For å holde deg oppdatert på hva som skjer i roverlaget gå inn på Facebook og "Lost pirates"

 

Her kan du last ned roverlagets halvårsprogam for våren 2018