logo

logo

ATT: Ledere og Rovere

Sjekk E-post som skal være mottatt 9. september om mulig arr. for troppen sommeren 2016.

Det er kun et par stykker som har gitt tilbakemelding (om at de ikke har anledning til å delta). De som kan tenke seg å bli med MÅ si ifra nå. Hvis ikke skrinlegges dette.

Ikke mottatt mail? Den er sendt til fellesmail for både ledere og rovere, så meld i fra så eventuelle mangler osv kan oppdateres - opplys da hvilken enhet en er i, så en får rett mail.

Gi tilbakemelding enten til Knut eller Aksel Carl!

Troppen på såpesklietur

Etter troppsmøtet mandag, fikk mange hjem "nyvaskete" speidere.
"Værtippingen" hadde lovet oss regn i bøtter og spann, men det kom bare litt drypp, men sklie på våt prsenning ble gjennomført med litt ekstra hjelp av såpe og tilført vann.

 IMG7347
I starten tildels kaotisk i sklien

Les mer …

Troppens halvårsplan høsten 2015

Da kan troppens halvårsplan lastes ned, 
Den kan enten hentes ved å klikke på "Viktig info" i venstre marg, og lete nedover til halvårsplanene.
Andre muligheten er å føre musepekeren over toppmenyen til "Enheter", og når menyen ruller ned følge på til "Troppen". Der klikker man på enten Stifinnere eller Vandrere og kan laste ned programmet nede på siden.

Møtene er nå også lagt inn i "Kalender" og kan både finnes ved å klikke på menyvalget "Kalender", samt vises som de neste aktiviteter i "Den 7. Kalender" i venstre marg. 

Flere vil sikkert merke seg at vi litt utpå høsten kutter ut møter på tirsdager, og kun kjører videre med mandagsmøter. Dette kommer av at vi mister en del ledere i troppen i høst, samtidig som vi får mange nye speidere opp fra mannskap. Det blir derfor ikke lederkapasitet til å kjøre paralelle møter på tirsdager. Dette vil kunne endres, om vi får tilskudd av nye ledere, så i den henseende er vi avhengig av noen foreldre som kan stille.
Patruljer som er selvgående, og ikke trenger lederstøtte, er selvfølgelig fri til å velge den ukedag de ønsker til patruljemøtene.

Sjøpeff 2015

Alle Peffer, Asser, eller de som er på vei til å bli, vær forberedt til å sette av helgen 18. - 20. september.
Husk at Syvende betaler kursavgiften for sine medlemmer på slike kurs.

 Årets sjøpeff avholdes i Drammen, helgen 18. - 20. september. Målgruppe for kurset er patruljeførere i sjøspeidergrupper og patruljeførere med erfaring fra sjøliv.

Kort om programmet:

Fredag: Fremmøte, inndeling i patruljer, sikkerhet/ Håndtering med bruk av båter, VHF Og kart innføring.

Lørdag: Planlegging av seilas og matinnkjøp, seilas til Rødtangen med innlagt opplegg. Ferdighetstrening i båt, Kurs opplegg (Kanskje ett samarbeid med Røde Kors). Leirbåls hygge. Overnatting patruljevis.

Søndag: Frokost, Nedringing av leirplass; seilas/regatta tilbake til Drammen, klargjøring av båter, Oppsummering. Avslutning ca. kl. 16:00

Info / påmelding via troppsleder på forbundets sider: http://www.speiding.no/arrangementer/?id=618

Dette er et kurs som kan anbefales på det varmeste, ikke bare faglig, men de som først har vært på sjøpeff ønsker seg tilbake på grunn av det fine sosiale miljøet, og for å treffe igjen venner fra tidligere kurs.

Ut å møte sommerbåten?

sommerbåten
Foto: NRK

NRK sin store sommersatsing "Sommerbåten" (MS Sjøkurs) er i skrivende stund på vei til Mandal, og forventes å seile videre til Grimstad i morgen (onsdag 05,08).
Det forventes at den seiler på innsiden av Flekkeøy, og der vil jeg meget gjerne kunne se at den møtes av flest mulig båter med sjøspeiderflagget under salingen (våre firlinger) og at det vinkes iherdig.

Les mer …

Firlinger bare til pynt?

DSC 0014

Bare EN firling ute????
Og vi har KJEMPEVÆR!!!!

Ikke sertifikat? Mener telefonen er oppfunnet - RING EN SKIPPER!
Bruk også gjerne facebooksiden vår til å legge ut forespørsler om noen gjerne vil ut. Det er kjedelig å seile alene - GØY å være flere!! Vi har firlingene for at de skal brukes, - ikke ligge til pynt i Ternevg!

Vi fikk fire nye skippere under toktet i år, og vi har da noen til som har sertifikat fra før. Har DU sertifikat, legg ut info på facebook om når du kan tenke deg ut å seile - uansett om det er en kort tid på dagen, eller med en eller flere overnattinger. Hvis flere vil seile, er det ennu mer gøy når flere båter seiler sammen.

Ledige plasser Danmarkstoktet

Som de fleste nå har fått med seg, seiler Gyda med Sigurd som skipper til Egå - rett nord for Århus omtrent samtidig med Tall Ships Races seiler fra Kristiansand til Århus.
Dette for å delta på den Danske sjøspeiderleiren SØ15.

10405697 483202698510636 6529014005563069010 nFor info om leiren, klikk på logoen.

Toktet var først ment som reservert for de som ikke kunne dra på Janboree (litt for unge) men da det fortsatt er ledige plasser, åpnes det også for yngere. siste beskjed fra Sigurd, er at han kan tenke seg å ta med speidere ned til født 2002.

Det blir ikke nødvendig å delta på hele toktet, det er fullt mulig å delta på del, med eller uten deltagelse på leiren.
Ned blir det seilt bortimot korteste vei - litt avhengig av været, for leiren er egentlig i gang den dagen seilasen starter fra Kristiansand.
Leiren blir kjempemorsom om jeg kjenner våre Danske venner rett, med mange morsomme aktiviteter, og hele leiren er planlagt skal delta på innseilingen av Tall Ships Races til Århus den 1. august.
Retur blir via flere mosomme og interessante havner både i Danmark om Sverige for man ankommer Norge. Denne delen blir virkelig noe å få med seg.

Last ned ifo om leir og tokt HER

Lyst til å delta? kontakt Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. NÅ!!
PS: litt for ung? SPØR SIGURD!!! - Han er veldig grei, og det er fortsatt ledige plasser!!

PS: leirens FB - side:  https://www.facebook.com/soe15?fref=ts 

Oppdatering - uttak av Firling

Troppsleder har fra i sommer overtatt ansvaret for uttak / lån av Firling seilbåtene.

Ønsker du å ta ut en Firling for å dra på tur, avklares det nå med: Knut  911 07 514.
Hvis Knut ikke er å treffe (eks ferie) kontaktes: Kjartan  908 70 145
Eventuelt: Svein 907 37 540.

Husk også å skrive på tavlen i sjøboden (ved trappen) og gjerne stryk ut når kommet inn.
Glem heller ikke å føre dekksdagboken - spesielt viktig om feil oppdages, eller noe blir skadet.

Vi håper på at båtene blir mye brukt, faktisk helt OK at de blir slitt ned grunnet aktiv bruk.
Skader vet vi oppstår, uhell skjer. Derfor er det veldig viktig at alt slikt både føres i dekksdagboken, og rapporteres til båtansvarlige (telefonnummer lenger opp).
Melder man at en har vert uheldig, er alt OK, men oppdager vi skader som ikke er meldt, blir vi veldig skuffet. Blir ikke slikt meldt, tror vi båten er OK, og nestemann som skal ut kan få en stygg overraskelse.

Fantetoktet 2015 snart over

Fantetoktet går mot slutten, og deltagerne har hatt en fantastisk uke med mye flott vær.
Startet i Pardansen, leien på nordsiden av Monsøya i Ny hellesund, hvor det ble krydret av leteaksjon etter et tyveri av båt fra Høllen. Fortsatte til Rivenes vest i Søgne, før turen gikk østover hvor Brekkestø ble østligste havn - stadig med isspising for å kjøle seg litt i varmen.
I dag, fredag måtte noen deltagere avslutte, så en av firlingene er allerede tilbake i Ternevig, mens de øvrige holder siste natten på Bragdøya.
Minner om oppfordringen fra Knut, de som har anledning bes komme å hjelpe til med å få utstyr på plass når flåten returnerer til Ternevig lørdag, så Kjartan som har hatt ansvaret hele uken kan få litt hjelp.

11666126 656636617801205 6059853372719886646 n
For ikke forgå av varme, var bading en viktig aktivitet

Les mer …

Fantetoktet 2015 er i gang

Lørdag ettermiddag dro flåten avsted, og første havn ble i Springdansen på nordsiden av Monsøya i Ny Hellesund.

IMG 1135
Flåten fortøyd i Springdansen

Etter en litt halvgrå start, tyder alt på at været stort sett vil bli bedre og bedre utover toktet, så største farene blir antagelig muligheten for solforbrenning og forspisning på iskrem. Håper de har med solide forsyninger av solkrem!!

Sjøspeidernettverkets nettside for AIS fungerer for tiden ikke slik den skal, men vi får se om det kan rette seg - vi venter fortsatt på en person for å få opp node her i Kristiansand så vi får skikkelig dekning - tror noden i Mandal for tiden ligger nede.

Toktet kan alikevel følges på flere vis:

På vår MMS-Blogg:  http://www.syvende.no/mms 

På vår facebookside: https://www.facebook.com/groups/149592091818516/ 

Begge steder blir fortløpende oppdatert av ledere i felten, og speidere med smarttelefon kan også sende oppdateringer - hvis i tvil, spør en av lederne som er med om hvordan.

Seiling i full gang

Selv om firlingene ikke er godkjent for seilas ennu (intern båtkontroll) seiles de litt med følgebåt.
Siste mandag og tirsdag ble det seilt både med firlinger for å børste litt rust av speidernes seilkunnskaper, og for å teste dem litt for å oppgage eventuelle mangler.
Også mannskapene var ute, med VG-joller.
Vinden var svært varierende, vi kunne stort sett seile i skjermet farvann, men lenger ut var det forhold som stanset både Color Line og Fjordline.

HPIM2046
Fokken settes

Les mer …

Pinseleiren 2015 i full gang

Fredagen startet med litt grått, men det ble alikevel en fin tur ut til Østre Randøy. Gresset var nylig klippet og kort, så det ble lite fuktighet inn i teltene, selv om det fortsatt dryppet litt. videre ut på kvelden klarnet det opp, så det ble en tørr natt.

 IMG6300Fra avreisen Ternevig

Les mer …

Firlingene har fått opp mastene

Som vanlig ble den "interkommunale vanning" skrudd på når møtet startet. Tross i både regn og vind, kom mastene på plass.
Heldigvis er det meldt fint vær fra ettermiddagen tirsdag, for det står mye arbeide igjen før båtene er klare til Pinse, og tirsdag er siste møte.

 IMG6259
Ved start av møtet lå båtene på sjøen, og mastene fremdeles ombord.

Les mer …

Innbydelse Pinseleir 2015

 IMG2416   IMG2489 

 IMG2643   IMG2406

 IMG2389  rettet

Ett av årets mest populære turer / leirer, er Pinseleiren, og som tradisjonen tilsier, går den til Østre Randøy.

Vi legger som vanlig opp med litt rommelig tid, så det er mange og gode muligheter til egenaktivitet - gjøre det DU har lyst til.
Ellers er planen å få med Firlingene, så det blir gode muligheter til å både trene, og ta sertifikater.
Foruten gruillmat ankomstdagen (den må du både kjøpe inn og ta med selv) dekker deltageravgiften all mat under leiren samt utgifter dil drivstoff på båtene.

HUSK: Påmelding SENEST - mandag 18. mai kl 20:00 (for planlegging innkjøp mat)

Innbydelse med mer ifo lastes ned HER