7. Kristiansand Sjø

Vil du bli speider?

Grunnene til å drive med speiding er mange: Ha det gøy, være ute i naturen, være sammen med gode venner, utfordre seg selv, lære og oppleve noe nytt og spennende, reise på leir og mye mer.

Et viktig prinsipp for speidergrupper er at speideren er åpen for alle, så du trenger ikke å ha spesielle ferdigheter, evner, tro, overbevisninger eller interesser for å bli med. Alt du trenger, lærer du fort av andre speidere. Speiderprogrammet er tilpasset forskjellige aldersgrupper, slik at det er mulig å begynne som speider i hvilken som helst alder og når som helst på året.

Du vil bli sjøspeider, og derfor må du naturligvis få rede på hva du gir deg i kast med. Ordet sjøspeider består som du ser egentlig av to ord - sjø og speider. Sjø innebærer at du vil lære en del om sjøen og livet på den. Det tar mange år å bli fullbefaren på sjøen. Og en sjøspeider som har vært med en del år skal ikke bare seile og styre en båt, men må også kunne knuter, spleise, reparere seil, lage mat, navigere, og kunne klare alt som kan hende ombord. 

De forskjellige aldersprogrammene er som følger:

  • Mannskap: 3.-5. klasse (8-11 år)
  • Tropp - Stifinnere: 6.-7. klasse (11-13 år)
  • Tropp - Vandrer: 8.-10. klasse (13-16 år)
  • Rovere: 16-25 år
  • Ledere: over 16 år

7. Kristiansand sjø tar fortrinnsvis inn speidere fra bydelen Vågsbygd, vestsiden av Kristiansand. Inntak av nye speidere gjøres hovedsakelig hver høst, hvor de yngste som tas inn er de som starter i 3.klasse på barneskolen.

Ønsker du å bli speider hos oss i Syvende?

NB: Pga stor pågang tar vi kun inn nye speidere i mannskapene 3-5 klasse (8-11 år)

Jeg godkjenner at 7 Kkristiansand Sjøspiedergruppe av Norges Speiderforbund behandler mine innsendte data.