7. Kristiansand Sjø

Rovere

"Lost Pirates" er rovernes enhet. Roverlaget består av medlemmer fra 16 år og oppover som er tatt opp som rover. Enheten kan også ha aspiranter som er fra 15 år. Enheten er en selvstendig enhet som driver seg selv og velger sine egne ledere.

Roverlaget ledes av en lagleder og en assistent som er valgt blant roverlagts egne medlemmer. Rovere har ikke voksne ledere til å styre og stelle for seg, men roverlaget har flere ”guruer” til å hjelpe seg i visse sammenhenger.

Roverne i Syvende har sitt "hi" i sjøhuset i Terneviga.

De aller fleste aktive rovere er også speiderledere. Som rover i 16-20 årene bør man kanskje ikke ha hele hovedansvaret for hele troppen eller flokken. Dette er en tid hvor mange er utsatt for skolepress, samtidig som man ønsker å ha tid til venner og andre aktiviteter med jevnaldrende. I tillegg krever selve roverprogrammet sitt, og det bør du få tid til å holde på med. I syvende er roverne med som hjelpeledere i troppen når de ikke driver med rovering.

Noen av roverne i syvende er og medlem av Rovernes beredskapsgruppe i Kristiansand.

I roverlaget åpner terrenget seg og vi kan se at verden ligger foran oss. Da gjelder det å ha kompasset klart slik at vi kan stake ut vår egen kurs, og ikke la oss lede inn på blindveier. Med et stødig blikk på horisonten følger vi den kursen vi setter for oss selv, enten vi må bestige de høyeste fjell eller krysse de største hav på vår søken etter nye oppdaglser og lærdom.